Sambandet mellan kropp och själ

VattenbildDu är ett biologiskt underverk med en mjuk kropp som är fascinerande intelligent. Din kropp försöker att kommunicera med dig.
Har du märkt det?

Din kropp ger dig signaler hela tiden. Det är en konst att lära sig tyda dem. Din kropp kanske signalerar genom att du blir trött, att du får ont, blir illamående, får ångest, blir allergisk, får fotsvamp, blir förkyld eller att ett sår/en skada inte läker.

Din kropp vill dig väl. Den vill ditt allra bästa. Därför försöker den tala om när du inte är snäll mot dig själv. När du t.ex. säger ”ja” fast du helst vill säga ”nej”, eller när du tar illa upp men inte säger någonting. Det är ofta händelser under din uppväxt som gör att du går emot ditt inre. Att du blivit lärd att du måste vara på ett visst sätt för att bli accepterad och älskad.

Ibland signalerar din kropp för att den associerar till något du tidigare varit med om. Det kan vara att den känner igen en person, en doft, ett tonfall eller något liknande.  På så sätt blir nuet hopblandat med ditt förflutna. Varje dag styrs vi av obearbetade känslominnen från vårt förflutna.

Vare sig ditt motiv är
- att få en positiv personliga utveckling
- bli mer harmonisk eller 
- att blir fri från en sjukdom/krämpa,

så är det vanligt att märka positiva förändringar och må bättre till både kropp och själ när man bearbetat händelser som man upplevt jobbiga i något avseende.

En annan intressant infallsvinkel är att vi även bär med oss händelser som personer i tidigare generationer varit med om. Detta visar det nya forskningsområdet Epi-genetik. För att titta på och lösa upp känslor, tankar och slutsatser som kommer från dina förfäder, kan vi använda Familjekonstellationer och Ancestor Clearing.

Att det finns samband mellan kropp och själ är numera klarlagt. Senare års forskning visar att minnen av händelser du upplevt som jobbiga, sitter som låsningar i din kropp, närmare bestämt i dina celler. Dessa celler fungerar då inte optimalt.
Känslor som man bara stoppar ned eller tränger undan, försvinner nämligen inte av sig själv. De försvinner inte för att tiden går. Dessa känslor lagras istället inombords. De blir som en inre stress och kan fortsätta att påverka dig trots att det gått lång tid.
Så när känslor bearbetas, kan du ofta märka en fysisk förbättring. Det kan vara någon krämpa eller ett fysiskt besvär, som blir lindrigare eller går över helt.
 
Både när du bearbetat en händelse som du tidigare upplevt som jobbig, eller löser upp något som funnits lagrat i ditt släktsystem, kommer din personliga utveckling att påverkas positivt. Du kommer också att känna dig mer harmonisk.
 
Om du vill kan jag hjälpa dig, så att du lär dig tyda signalerna från din kropp.