Ord från klienter

Under mina mer än 15 år som terapeut har jag sett vilken potential till läkning och må gott som finns inom oss alla. Oavsett hur man mår innan behandlingen.


”Jag har fått en 95% förbättring”, säger en klient där inriktning varit att minska hennes oro och depression. ” Jag känner mig så lugn och harmonisk, sover väldigt gott och vaknar utsövd”.


”Nu har jag fått tillbaka aptiten. Maten smakar faktiskt gott”, säger en ung kvinna som sökte för ätstörningar.


När man tar hand om känslor, man inte förut haft möjlighet att hantera, är det vanligt att kroppen fungerar bättre: ”Min PMS är helt borta. Jag kan inte riktigt fatta att det hjälpta att titta på och bearbeta minnen från min uppväxt. Det var ju inget speciellt som hänt”, reflekterar en kvinna.

”Du är så klok och det känns så tryggt med dig. Man kan ta upp vad som helst”, reflekterar in klient som bearbetat minnen av sexuellt utnyttjande i barndomen, samt blivit fri från tvångstankar och tvångsbeteende.


”Jag är mycket gladare nu, jag tycker saker är roligt. Har aldrig tyckt något varit roligt förr. Jag har heller aldrig varit social, eller tyckt om människor förut. Jag har blivit mer social nu och jag tycker om det”, berättar en kvinna.


En klient som tidigare gått många år i traditionell samtalsterapi, utan att känna den förbättring hon önskade, märker stor skillnad i sitt liv med våra behandlingar: ”Håglösheten har försvunnit. Jag är inte så fyrkantig längre, inte så rigid. Känner mig inte lika aggressiv mot hela världen. Livet är helt enkelt inte lika dramatiskt längre. Jag är inte oroad för framtiden, så som jag var förut. Jag är inte heller rädd att göra olika saker längre.”


”Jag känner mig klarsynt, lugn och tjugo kilo lättare”, säger en kvinna leende efter att ha bearbetat minnen där hon blivit utsatt för misshandel. ”Dessutom har jag fått fantastiska insikter”. Kvinnan har också blivit fri från smärtor i magen.


”Nu kan jag äta grönsaker igen, vilket jag inte kunnat på mycket länge på grund av gallbesvär”, berättar en kvinna.


”Jag känner mig inte arg längre och klarar av mina barn bättre. Jag känner mig piggare överhuvudtaget, har mer energi och behöver mindre mängd sömn”, konstaterar en klient.

Många som kommer till mottagningen vill ha hjälp med stress, oro eller ångest. Andra vill lösa upp det som hindrar dem från att leva ett liv som innehåller det där extra. Några är utbrända och vill hitta tillbaka till glädjen, orken och livet igen. En del har fått besked om allvarlig sjukdom hos sig själva, eller en anhörig och vill bearbeta tankar och känslor som kommit upp i samband med det. Andra personer vill ha hjälp att bearbeta och få perspektiv på en trasslig uppväxt. Några vill få hjälp att boosta kroppens självläkningsförmåga för att komma tillrätta med någon fysisk utmaning.


Vad vill du ha hjälp med?